Apo Kono Eh Jang.!!

Saturday, February 6, 2010

The Exorcism of Emily Rose

Ari tu aku nengok cite ni.. cite tentang org yg dah dirasuk oleh setan.. klu mak-mak kita ckp gangguan mahluk halus... halus mcm mana pun aku x tau le... dlm cite ni si emily ni dah dirasuk oleh 6 jenis setan.. setan22 ni plak dah x mo kuar dari badan budak ni sampai le budak ni mati di keje kan... yg best nye cite ni ialah ada 2 versi kepercayaan tentang penyakit dak emily ni... satu versi sains dan satu lagi... keagamaan, sains mengatakan yg dia ni mengidap satu jenis sawan tapi si paderi yg kena dakwa tu ckp dia ni dah dirasuk oleh setan....

tapi masalah nye boleh ke benda22 mcm ni masuk dlm badan kita... bole kongsi22 badan plak... setahu aku kita ni walau pun tinggal di dunia yg sama, tapi hidup di alam yg berbeza... {falsafah tu..} ye le.. masing22 x boleh nampak sesama sendiri.. kita x nampak dia.. dan dia pun x nampak kita.. ye ke.. main teka je ni..

Satu lg nama yg femes pasal penyakit ni ialah histeria... haa tentu korang dah sinonim dgn benda ni kan... kat suat kabar ari tu pun heboh cite pasal skolah sukan bkt jalil ni kena benda22 mcm ni... Tapi korang nak caye ke tak.. aku nak story pengalaman aku tentang histeria ni...


Ada skali tu aku n the geng telah menyaksikan cite seram ni secara live... awex kt hostel sbelah dah dirasuk... badan dia kecik je tapi pak guard yg body ala-ala the rock pun tumbang.. sekali ketis je.. tepelanting mamat tu.. ish3x kuat tul antu ni.. pas tu awex ni lari kt blakang hostel... kebetulan plak kita org tgh lepak kt luar.. jadi nye nampak le dak awex ni... dia melambai-lambai tgn ke atas bumbung hostel panggil tah sape22.. suruh tolong dia... dia kata "mari le turun.. tolong aku.. dia nak bunuh aku.." tapi mmg xde sape pun kt atas bumbung tu... pastu dia tepekik lagi...

Jap pas tu.. ada sorang ustaz dtg.. pendek je ustaz ni.. klu nak banding ngan pak guard tu jauh beza... tapi ngan konfiden nye ustaz ni dtg kt awex tu.... mula22 awex ni nak lari... pastu ustaz ni tanggalkan songkok dia... dia pun azan... punye le magik!!.. awex tu x dpt begerak langsung... kaki mcm kene gam.. dia cuma bole pekik aje... ustaz pun azan sambil dtg dekat... songkok tadi dia buat pusing22 mcm ahli silap mata.. real aku ckp ni... live lagi beb..!!

Abis je dia azan... awex ni trus pengsan... yg x best nye tu.. ustaz tinggalkan aje awex tu pengsan tepi longkang.. dia pusing, trus blah... takut batal air semayang kot... klu ikut kan ati yg marah ni.. hendak je aku dukung awex tu... chewah!! amik pluang sesekali... lama gak kita org tunggu kt situ nak nengok ending nye... last skali kenkawang awex ni pun sampai.. kejutkan dia.. dia sedar pastu mcm blur22 je.. "aku kt mana... aku kt mana" itu je yg dia ckp... pastu nangis.. pompuan le kata kan..

Haa.. tu le related nye cite dak emily ni ngan story aku... tapi yg aku pelik nya kenapa pompuan... kenapa x lelaki yg kena.. ada ke lelaki kena histeria.. cuba korang story..??? syaitan cuma boleh mengawal akal dan nafsu kita... tapi benda ni amik alih trus badan dan mengawal pergerakan kita.. cuba korang pikir.. klu awex tadi panjat bangunan dan terjun... apa jadi... pastu klu mati.. dia ni kategori yg mana satu.. sesat ke.. masuk syurga ke.. hiii.. poning !!!

Dlm cite si Emily ni.. dia mati dan dikatakan menjadi "santo" bidadari le kot... apa-apa pun Tuhan lebih tahu kan... kite ni tau skit22 je.. yg lainnye sume di reka-reka.. tapi klu korang nak tau.. di masa itulah aku ngan geng22 aku stat menghafal ayat kursi... takut gak beb !! ada tu tdo satu katil sampai 2 org... psst! termasuk le si pencerita ni.. ahak3x..{tawa pelan22}

Oleh itu.. pesan aku kt korang yg penakut cam aku ni... jgn lupa ngaji quran kt rumah korang... ustaz aku ckp klu kita rajin ngaji.. benda22 cam ni akan kepanasan dan rimas.. dan trus blah.. so selamat le badan korang dari di tumpang oleh parasit22 ni... abisss!!

8 comments:

Cik Biol said...

ade je lelaki kena histeria weh cuma x byk arr cam gurl ehe

psst ko penakut ekk? wakaka

Black: said...

aku bkan takut daa.. segan je..

Cik Biol said...

ceh poyos x ngaku nih ekeke

.::tAk AdE pErAsaaN::. said...

uii serammmm... aah kan.. laki jarang la kene histeria

Black: said...

tak ade perasaan~betul3x.. panjang nye nick name ko.. aku panggil ko TAP je le

ini blog wirdah said...

awek tu cun tak?haha. jatoh saham dok histeria cegitu.

Black: said...

wirdah~cun gak... tapi klu perangai dah cam antu... wekkk!!!

pak dogol said...

salam dari pak dogol..

kalau nak bezakan mana satu histeria dan mana satu kena sampuk..

cuba selak kain dia..

kalau kena lepuk tu histeria..

kalau buat tak kisah je tu kena sampuk..

muahaha!

Sudoku