Apo Kono Eh Jang.!!

Monday, October 11, 2010

Trip Memancing Hujung Minggu Lepas..

aku rasa damai dan tenang
Dah lama aku tak pegi trip memancing... Hujung minggu lepas aku and the geng telah pegi trip memancing ke Mersing.. dah setahun lama nya aku tak ke tgh laut.. bila dah dpt pegi tu.. perghh !!! mak mertua berenang depan bot pun tak perasan punye.. ahak3x. 

Naik bot tgh malam hari jumaat.. pukul 1 mlm daa.. Kali ni tekong bawak pegi main22 kat Pulau Pemanggil.. depan skit dari Tioman.. dan sekitar nya. Bila dah lama tak pegang joran tu.. mula22 hilang skill jugak.. buat tu tak kena.. buat ni tak kena.. Pastu slow22 ilham tu dtg balik.

Hari sabtu ptg tu siap singgah kt atas pulau lagi.. fresh kan badan mandi kt resort. Pastu pekena ABC ngan maggie kari kt warong depan resort tu... Bila dah kenyang dan segar.. sambung balik naik bot.. Tapi malam sabtu tu nasib tak berapa baik.. Seawal pukul 7 je ribut pun sampai.. dpt mancing kejap je.. Tekong kata angkat pancing kita gi berlindung dulu..

Malam tu berehat je la kt blakang pulau.. lepak22 dan tido22.. nak mancing pun ikan takde cuma layan gitu22 je.. sekali-sekala tu ada jugak la ikan sesat yg sambar umpan.. kira bole laa... 

Awal suboh bila terjaga je.. tangan terus sambar pancing, sambung aktiviti... tapi yg tak sedap tu bila tekong kata kena balik awal.. kul 6.30 pagi, klu lewat nanti tak boleh masuk jeti Mersing tu.. sebab cetek.!!! Ye la nak buat camne.. klu bot tu aku yg punye.. dah tentu seminggu tak balik22 lagi.. ahak3x.

Kul 10 lebih je dah sampai jeti.. punggah hasil22 tangkapan, agih22 kan sama rata.. pastu salam22 tekong.. bye bye..!!
Pulau Pemanggil, Mersing, Johor.

15 comments:

hani said...

rasa macam tringin nak g laut pancing..ha3 mabuk tu yang takut...naik feri pulau pinang pun dah pening..ini nak naik bot..

wachak said...

phergghh !! dekat berbelas tahun wa tak gi mancing. dah tak de kaki. member2 dah ghaib entah kemana. Last2 sedekah kat org joran 7 kaki wa tu ... hu33

cik panadol said...

syiok nye dapat memancing kt laut...tp aku takot pulak nk naik bot...sbb aku takot air...cet!

p/s:meh ikan sekilo dua..aku nk wat ikan bakar...

mR Gee.!! said...

bro... xkan 2keping jer gambo tRip mancing... xthriLL arr gini...

Black: said...

Bonda~ala bukan nye bayor pun mabuk tu.. free.. ahak3x

Black: said...

wachak~klu dh berbelas tahun tu.. skali turun balik mesti guling22 mabok dlm bot.. ahak3x

Black: said...

cik panadol~ko takut air.. mesti ko jarang mandi ni.. klu tak tau berenang, ko training dlm kolah bilik mandi dulu.. hik hik hik

Black: said...

mR Gee~gambar22 lain nnt aku post kan ye.. lum dpt dari geng lagi..

Miss ... said...

mencik black p mancing x ajak uwaaa ehhh ko p mersing ke? tioman weh..aku penah sampai jeti je kt tanjung gemok tu..tp x turun laut tgk jelah hehe

Black: said...

miss~ Tg gemok kt kuala rompin klu tak silap.. tu masih tanah besar lagi.. ape keleesss beb..!! ahak3x

Abu Luqman said...

black minayt kita sama la...cuma buat masa ni ana x pi ..ada hal yg perlu di lakukan . Ana dah pi kat Langkawai ,,pulau payar,, lautan andaman..lautan luas.Penang/ Kedah/

didyrose said...

mak mentua lalu depan pun tak nampak... agaknya mak mentua pun bole tukar jadi paul lepas ni

Black: said...

Abu Luqman~Hang lagi terer... banyak laut dh pegi.. lagi banyak spesis dh dpt.. ahak3x

Black: said...

didyrose~hik hik hik... ibu mertua ku

yahaya said...

dah lama x joint geng pancing..dengar cerita jer lepas dia org balik pancing..best juga

Sudoku