Apo Kono Eh Jang.!!

Saturday, July 31, 2010

Dah musim ke

dah musim ke.. banyak tol jual tepi jalan masuk rumah aku... bila ptg dah jadi tempat org berkumpul.. penuh keta berenti gi pekena benda ni... nampak cam sedap je.. cite ngan membar kat tempat keje.. sekarang ni dah macam-macam specis benda ni ada... kalau dulu cuma tau specis kampung ngan tembaga je.. lepas tu kuar plak specis D ada nombor plak.. D7 le D24 la.. yg latest ni kata member aku ada hak specis king ngan sultan plak..


harga jgn cite le.. diorang kata hak yg latest ni mahal sikit.. sbb tengah hot.. biasa la tu.. mcm specis D gak la dulu.. sampai belas hinggit sekilo... tapi ko caya tak kalau kawan aku cakap dia penah beli yg specis sultan tu  utk bos dia 12 biji sampai RM800.. MAK OI..!!! tu brapa hinggit sekilo tu.. ntah mcm mana le punye sedap tu.. skali makan sampai tulang rusuk dia punye sedap agak nye...

aku sebenaor nye tak brapa febret sgt ngan benda ni.. sbb tu buat dono je.. tapi kalau ada sebat gak.. yg aku prasan benda ni kalau makan ramai-ramai memang laju je.. ada member tu.. kalau dia makan main cekop sana sikit.. sini sikit.. situ sikit.. wah !!! sume dia cekop.. tamak tol.. org klu pandai makan benda ni mmg cam tu kot..

ntah le ye yop.. apa-apa pun aku tau ramai org yg tergiler-giler kan benda ni... kadang tu boleh jadi gaduh le.. ish3x sabor le ye... ada 1 perkara yg aku prasan pasal benda ni... kalau dulu masa kecik aku ikut nenet aku masuk kebun kutip bawah pokok... sekarang ni kita cuma pegi bawah pondok payung apek beli.. esok lusa anak cucu kita...???? ntah22 dah jadi mcm kopi tongkat ali.. 3 dlm 1.. instant...

nasib korang le cu...

10 comments:

Rama2Ungu said...

hohoh...suka jugak mkn bende ni..tapi tak bleh mkn bnyk..stakat seulas dua bleh la...tu pun dah dpt side effect dah....toilet jadi besfren la time tu..hahahaha

kat sebalh ofis aku ada la dusun derian ni..mmg sedap wangi harum semerbak la baunye tiap kali lalu tuu..ngeeeee

Black: said...

ooo.. jadi nye ko slalu le curik derian kebun org sbelah tu ye... patut le kena side effect.. ahak3x

Miss ... said...

durian hehe aku akan amek seulas dulu kalo sedap baru aku mkn berulas2..klu tak cekup yg lain punya buah plak ekeke

Black: said...

itu chekelat nama nye kak ngah..!!!!

hani said...

sedapnya...tapi tak leh mkn banyak..

Black: said...

tapi klu dh makan tu mmg lupa segala pantang.. betul tak bonda..

hani said...

btul la tu...dah sedap tak ingat apa..mkn je...pas tu rasa la ...

Black: said...

hahahahahaha....

hentakbelipat said...

sampai 8 rat ea..durian jenis rasa strabery kot

Black: said...

tol tu bro.. kawan aku yg tukang beli nye.. aku pun cam tak caye gak mula22 tu

Sudoku