Apo Kono Eh Jang.!!

Tuesday, April 13, 2010

Fuhh..!!!

Lama tol aku x update blog aku ni... mcm sibuk benor je ye.. x sibuk mana pon.. cuma bila nak stat update je.. otak ni tetiba je jadi koma.. ingat senang ke nak jadi penulis lirik ni... idea kena lah mantop..!!

Utk kali ni.. aku nak share pasal mandi sungai.. ahak3x, klu atuk aku ckp dulu bekubang... ala x kan korang x penah bekubang dlm sungai ke.. parit ke.. kolam ikan ke.. hape ke.. klu kat pantai tu org x panggil bekubang... tu lain..

Ari isnin baru ni ada le keje skit kt UTP... ikut bos, keje tu kejap je.. tgh ari dah seatle.. klu ikut jadual asal.. ptg baru balik semula ke... tempat keje aku. so ada le masa utk lepak22.. Kebetulan rumah org tua bos aku kt Gopeng Hagen.. jadi sorang member aku ni pun ajak aku gi sungai kt kg tu... jauh gak masuk ke dlm.. turun bukit naik bukit le.. baru sampai..

Masa mula22 sampai tu ingat nak lepak22 je.. duduk bawah pokok sambil tido ke.. tetiba je member aku tu dgn x pasal22.. trus je terjun botol.. gedeboomm..!!! macam badak daa.. "Apa lg ooii.. jom le" jerit member aku... mula22 tu cool je aku.. control macho beb.. lama22 ati ni dh x bleh di bendung lg... perasaan aku bila nengok air sungai tu dh jadi semcm je.. member aku pun dh jadi mcm dugong air tawar je... ARRGGHH!!! kedebooomm..!!! sekor lg dugong dtg..

Pehh!!!! punye le syok nye.. dgn air yg sejuk... arus yg agak22 deras.. dan kedalaman yg paras22 dada itik je.. apa lg kuar lah semua skill22 lama aku.. kuak lentang.. kupu-kupu.. gaya bebas.. berenang katak.. dan ntah ape22 lg le..

Lama gak aku ngan member aku bekubang.. sampai kecut22 le... bila naik.. nengok jam je.. alamak time dh up le.. kena chow.. kelam-kabut gak aku berkemas.. sbb sebelum balik kena amik bos aku kt kg dia dulu..

Gitu le cerita nye... lama giler aku x bekubang sungai ni... apa22 pun aku nak ucap kan tengkiu kt member aku ni sbb idea giler dia ni... lain kali klu aku sampai kt Gopeng Hagen ni aku mesti singgah kt sungai tu lg....

w'salam

8 comments:

Eqah Zaque Billetdoux said...

Bestnya mandi..

RaMa2UnGU said...

hahaha....gopeng hagen ek??

waaa.jeles..lama tak memain air ni..

Miss ... said...

hoh mandi manda x ngajak :P

Black: said...

eqah~wah payah nye nama ko ni...

Black: said...

rama2ungu~best wooooo..!!!

Black: said...

miss~alamak lupe plak nak ajak ko... nnt kite buat rombongan cik kiah kt situ ye...

NuRul said...

ambooi lama tak nampak ko bertaapa dekat sungai ngupenya..ceh ckp org aku pun sama

Black: said...

nurul~biasak aaa... sesekali lepas geram..

Sudoku