Apo Kono Eh Jang.!!

Thursday, September 30, 2010

Cukup lah Jangan Kau Ulangi... (part 2)

Aku rasa hujah aku cukup kuat untuk mematikan isu kahwin tu. Rozi cuma senyum sambil geleng kepala. "Okay lah Rozi... aku nak start buat kerja ni. Nanti tengah hari kita lunch tempat biasa ya!" sambungku sambil berlalu. Dalam hati tertanya22, siapalah reporter tak bertauliah yg menyampaikan berita terkini lagi sensasi tu. Rasa22 kalau dapat orangnya, nak jugak tenyeh cili api barang sebiji dua kat mulutnya.

Aku cuba mengembalikan mood kerja yg terganggu seketika tadi. Tengah aku sibuk buat kerja, tiba22 Kak Limah, tea lady kat pejabat aku tu datang terkedek22 sambil membawa sejambak mawar merah.

"Apa ni Kak Limah?" tanyaku kehairanan bila pompuan lewat 40-an itu menghulurkannya kepadaku.

Wednesday, September 29, 2010

Kenapa Lelaki Tinggalkan Perempuan??

Hingga saat ini Ina masih berfikir. Tiga minggu lalu, hubungan Ina ngan Alias berakhir! Hubungan yg baru terjalin empat bulan itu tak sampai ke mana pun! Ketika kedua22nya baru aje nak menikmati rasa bercinta!

Memang kengkawan Ina kebanyakkannya bertaruh bahawa hubungannya dengan Alias tak akan bertahan lama - sama cam dengan yg sudah22. Tak keterlaluan kalau kengkawan Ina busy body setiap kali dia menjalin hubungan.

"Abis tu, setiap kali bercinta Ina tak pernah bertahan lama. Paling lama pun takat setahun," ujar Liza, salah seorang rakan baik Ina. Menurut kengkawan, Ina sebenarnya seorang yg cerdas, menyenangkan tapi sensitif. Tapi yg heran bila dia menjalin hubungan dengan lelaki, Ina berubah. Dia kerap bersikap posesif dan cerewet. "Mungkin sebab dia rasa dia pandai kot!" tambah salah seorang lagi membernya.

Memang agak ramai gak perempuan yg mengalami nasib cam Ina ni - tak berhasil bila menjalin percintaan. Kalau nak ditilik22, tentu puncanya bukan kecik. Masalah hubungan lelaki dan perempuan itu berlandaskan kepada banyak faktor, bukan?

Tuesday, September 28, 2010

Tuntutan RM1.38j Daripada Nash Mungkin Diteruskan – Anak Sosilawati


Erni Dekritawati dan Datuk sosilawati
 KUALA LUMPUR: “Kami mungkin akan meneruskan proses tuntutan sejumlah wang tersebut atas dasar permintaan ibu. Mungkin ia pemintaan terakhir ibu, jika tidak, takkan dia bersungguh-sungguh untuk mendakwa dan membuat tuntutan.”

Demikian jelas anak sulung Allahyarham Datuk Sosilawati Lawiya iaitu Erni Dekritawati Yuliana Bukhari yang mengulas mengenai tuntutan wang pemberian sebanyak RM1.38 juta daripada bekas suami ibunya, Nash atau nama sebenarnya Jamaludin Elias, 50. Bagaimanapun, tambah Erni Dekritawati atau lebih dikenali sebagai Rita berkata, keputusan mengenai perkara itu hanya akan diputuskan selepas dia dan adik-adiknya sepakat membuat keputusan mengenainya.

Monday, September 27, 2010

Cukup lah Jangan Kau Ulangi... (part 1)


Fikiran aku betul22 kusut. Berserabut dan dlm dilema. Tak pernah aku merasakan beban yg sebegini berat menghuni otak aku ni. Sejak keluarga membuat keputusan menjodohkan aku dgn pilihan mereka, aku jadi bingung. Aku sebenarnya belum bersedia untuk menamatkan zaman bujang. Tambah22 pulak lelaki yg bakal jadi suami aku tu langsung tak aku kenali.

Alasan keluarga aku simple je. Takut aku jadi andartu. Fuh! Alasan tu dah tak boleh pakai lagi di zaman serba canggih ini. Setahu aku kat kota22 besar mcm Kuala Lumpur tu, tak pernah ada gadis yg dipaksa kahwin kerana bimbang mendapat title andartu.

Sunday, September 26, 2010

Dulu Kau Yang Ku Sayang


Begitu pantas masa berlalu
Takungan air mataku
Tak mampu ku sekat lagi
Tercurah jua membasahi pipi...

Begitu pantas detik berlari
Memori cinta yang tercipta
Mencoret seribu janji setia
Namun... hanya tersirat
Nostalgia nista dan dusta

Begitu pantas usia bermusim
Persahabatan.. percintaan tak seiras
Hanya tumbuh pada lahirnya
Nafsu.. hina dan dendam semata
Lantas.. kesetiaan ku diragut kejam
Oleh keraguan dan dendam mu

Begitu pantas bicara terungkap
Kalimah keramat cinta
Terlucut sudah...
Merombak segala kesetiaan ku
Sebelum terkotanya janji
Sebelum temeterainya ikatan
Aku dan kau berakhir
Dari episod cinta palsu..
>Aziey's Hassan, Kemaman<

Saturday, September 25, 2010

Den Follow Kau

Den follow kau..
Kau follow den yo!..
Den follow kau..
Kau dah follow den ko??
Den follow kau..
Bilo kau nak follow den..??

Den follow kau..
Kau buek tak roti yo nak follow den..
Den follow kau..
Hampeh tol kau tak follow den...
Den follow kau..
Kau buleh follow org lain plak..
Den follow kau..
Makno nyo den suruh kau follow den plak la tu..


Den follow kau..
Apsal kau tak follow den.??
Den follow kau..
Nyonya jual sayur pun tau follow den..
Den follow kau..
Omak kau marah ko bilo follow den..???
Den follow kau..
Lantak kau la klu kau tak nak follow den...

Den pon dah tak kuaso  laie...!!!!

Thursday, September 23, 2010

15 Ubat Patah Hati

Oleh: Anne d’ Ferra


Jatuh cinta ? Emm.. berjuta rasanya. Ramai orang sukar mendefinasikan cinta ketika sedang terpanah asmara. Tapi bagaimana jika panah itu tercabut dan si dia pergi ke mana? Mudah saja menggambarkan perasaan seseorang ketika itu – marah, sedih, kecewa dan segalanya tak kena. Itulah kuasa cinta. Kehadirannya boleh buat orang mabuk kepayang, tapi ia pergi boleh buat orang cam nak bunuh diri aje!

Sapa-sapa pun memang cam nak gila menghadapi kenyataan putus cinta. Boleh kata hamper setiap orang pernah mengalaminya. Dan hakikatnya, kehidupan tak berhenti setakat tu aje – hidup mesti terus, beb! Bahkan kebahagiaan yang dirasa dah hilang masa putus cinta, akhirnya akan tiba gak di kemudian hari. Bukankah hidup ini seperti roda?

Tuesday, September 21, 2010

Kata-Kata Puitis Untuk Si Dia

Kata-kata amat penting dlm mengeratkan lagi kasih sayang. dengan kata-kata yg puitis cinta akan semakin bersemarak dan menyala-nyala bagai kebakaran hutan di musim kemarau ko... ni ada beberapa kata-kata puitis kalau korang rasa nak coba kat mambang korang.. mana le tau berkesan ke.. slamat mencoba!!

Pohon Cinta

Ketika kau lefazkan sayang
Perjalanan cinta pun bermula
Mengharapkan bahagia di puncak
Namun aku takut untuk terus mendaki
Aku takut kecewa lagi
Aku takut kecundang lagi

Waspada dengan kasih palsu
Indahnya sehari lukanya tak terperi.....

>Noorul~Kuala T'ganu<

Memori itu

Tujuh purnama aku tidak pernah bersuara
mahupun mengutus rindu buatmu, sahabat
bukan aku telah memadam
atau melontar ke pulau
indah memori itu...
tapi hati ini terlalu gundah
kerana kemelut hidup meranjau luka.

Sunday, September 19, 2010

M.Rajoli Dalam Kenangan

Allahyarham M.Rajoli dalam kenangan

Oleh FERIDE HIKMET ATAK
PEMERGIAN Allahyarham M.Rajoli ternyata memberi kesan yang mendalam buat industri hiburan tanah air.
Bakatnya yang pelbagai mampu membuatkan penonton ketawa dan menangis mengikut watak yang diberikan.
Apalagi dengan gurau senda yang sering menjadi usikannya kepada keluarga dan rakan-rakan, ia pastinya menjadi memori yang indah.
Sepanjang detik-detik terakhir sebelum menghembuskan nafasnya, Allahyarham hanya ditemani isteri, Hashimah Md Din dan anak bongsunya, Muhammad Arif.
Kedua-dua anak beranak itu tenang menerima ketentuanNya.
Arif berkata, tiada apa yang mampu mereka lakukan melainkan mengalirkan air mata sejak pemergian ayahanda tercinta. Apa pun mereka reda dengan pemergian pelakon itu.

Sunday, September 12, 2010

Konflik Perniagaan Motif Pembunuhan Sosilawati


KUALA LANGAT: Konflik perniagaan dipercayai menjadi motif kehilangan jutawan kosmetik, Datuk Sosilawati Lawiya bersama tiga individu lain sejak 30 Ogos lalu yang kemudiannya ditemui mati dipercayai dibunuh dan dibakar sebelum abu mereka dibuang di sebatang sungai berhampiran lokasi kejadian.

Nash Terkejut Sosilawati Dibunuh



PETALING JAYA: Penyanyi Nasharuddin Elias atau lebih dikenali sebagai Nash (gambar) terkejut apabila menerima berita pembunuhan bekas isterinya, Datuk Sosilawati Lawiya, 47.

Nash berkata, beliau mengetahui berita sedih itu melalui laporan media pada Ahad.

"Seperti rakyat negara yang lain, saya rasa ia tidak sepatutnya berlaku. Mangsa-mangsa tidak sewajarnya dibunuh secara kejam.
"Saya ingin mengucapkan takziah kepada anak-anak Sosilawati dan waris keluarga tiga mangsa yang lain," katanya kepada mStar Online.

Peguam bergelar Datuk, adik dan enam pekerja ditahan


Suspek kes Sosilawati bongkar lagi kejadian culik-bunuh

Gambar: Seorang suspek kes pembunuhan Datuk Sosilawati Lawiya dan tigayang lain ketika dibawa ke Balai Polis Bukit Jalil hari ini.
Polis turut menyiasat beberapa kes culik dan bunuh berdasarkan keterangan yang diberikan oleh suspek-suspek kes Datuk Sosilawati Lawiya dan tiga lelaki lain yang didapati dibunuh dan dibakar.

Saturday, September 11, 2010

Serangan laman web meningkat masa cuti raya

KUALA LUMPUR - Pemilik laman-laman web dinasihatkan mengambil langkah berjaga-jaga sepanjang musim perayaan kerana serangan laman web dijangka akan meningkat.
Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) dalam satu kenyataan akhbar berkata, peningkatan serangan itu kerana kebanyakan laman web yang beroperasi tidak akan dipantau ketika musim perayaan.
"Pada tahun 2009 seperti contoh, serangan ke atas laman-laman web ini meningkat semasa cuti perayaan seperti Aidilfitri.
"Jadi pemilik-pemilik laman web harus meningkatkan ciri-ciri keselamatan dan aplikasi yang berkaitan bagi mengelakkan risiko digodam oleh pihak yang tidak bertanggungjawab," katanya dalam satu kenyataan akhbar di sini semalam.
Menurut SKMM, pada minggu pertama September tahun ini, sebanyak 262 kes laman web yang digodam dilaporkan berbanding 168 kes pada Ogos lalu.
Pemilik-pemilik laman web yang mengesan sebarang kegiatan penggodaman boleh melaporkan kepada SKMM di talian 03-8688 8303 atau melayari laman web di http: //www.skmm.gov.my/cybersecurity.
(dipetik dari KOSMO)

Friday, September 10, 2010

~Selamat Hari Raya aidilfitri~

(cekop kt google)

Yes !! aku dh berjaya mengirimkan ucapan Selamat Hari Raya Aidilfitri
ke semua kengkawan ex-change link aku...
"Semoga raya tahun ini akan menjadi lebih bermakna buat kalian.."

"black.."


Sunday, September 5, 2010

~Slamat Ari Raya~

video
(copy dari google..) 
Di kesempatan ini.. aku ingin menyusun jari memohon 1000 kemaafan..
Sekiranya di sepanjang perkenalan ini.. 
Terdapat kesilapan tutur-kata.. yg menyinggung perasaan..
Maaf Zahir dan Batin..
dari.. aku..
black..

Sudoku