Apo Kono Eh Jang.!!

Saturday, January 30, 2010

Aku dah kena tagged ngan si Mario siot..!!!

Aku mmg x brapa nak paham tag22 ni.. tapi pasal dah kena ni.. layan je le.. apa le kaler pink plak ni Mario ooii.. "mak x rela nyah.. aww!!"

1. 1st insert this badge or the pic above to inform u have been awarded.

"dah letak pun banner kaler pink tu.. haa pueh ati ko Mario....!!"

2. Make sure u take the pic n said it is from iznie.
"sape dak iznie ni.. Mario, cunn ke... dia rock tak.. anak sape.???"

3. You should tell 10 facts or hobbies about yourself.
"apa yg korang nak tau pasal aku ni.... aaa peninnggg!!!. Iye le aku story le ni.."

  • Aku itam @ black.. klu dah itam tu kira x brapa nak hensem le... hampeh ko!!
  • Tinggi: 171cm je.. berat: 75kg ngam22.. haa korang agak22 le sendiri..
  • Hobi akuyg paling teruja.. memancing.. syok woo bila dpt tarik ikan yg saiz gadang.. tapi aku ni x le xtreme sangat.. setahun tu ada le 4 ke 5 kali je pegi tgh laut.. maklum le keje..
  • Pasal hiburan plak aku ni jenis yg suka kan retro.. aku pun x tau apsal.. channel radio aku cuma sinar ngan klasik fm je.. aku rasa klu aku dengo lagu22 lama ni ada feel.. lagu 80an ke 70an ke sampai 40an pun aku dengo.. best woo
  • Kaler pilihan hati ku biru ngan itam sbb... kaler biru melambangkan blues, kesederhanaan dan penyayang (chewah..) klu korang x caye cuba ko pakai baju ke apa ke yg kaler biru.. baru ko tau.. kaler itam tu biasak le.. dah sinonim ngan aku ahak3x.. ia juga melambangkan.. ROCK!! ye rock bebey..
  • Makanan plak aku ni suka masakan kampungdan minuman kegemaran tak lain dan tak bukan ialah kopi O.. aku mmg suka makan masakan kg ni.. pedass.. lemak.. masin.. pehh!! mentelah lagi masakan mak aku.. the best in the whole world !!! makan yg paling aku x suka ialah spagetti dan seangkatan dgn nye.. uuwekk!! geli geleman aku.. dari kecik family aku minum kopi O.. jadi sudah jadi darah daging aku sebati ngan kopi O ni.. satu ari klu x pekena.. boleh biol dibuatnye..
  • Aku ni specis org yg simple je... ye aku mmg simple.. klu pakaian ni x brapa nak reti melaram.. slalu dressing jeans ngan t'shirt round-neck je.. dulu penah makcik aku tegur.. "ko ni x reti nak melaram ke.. mcm mana awex nak lekat".. aduss bisa je dengo.. tapi aku tau aku x hipokrit.. slogan aku.. "aku seadanye.." lantak ko le bekenan ke tak !! janji mak aku sayang aku udah.. hapey!!
  • Cerita @ movie yg aku suka.. banyak, cite kelakor, seram, kung-fu, drama, sains fiction, katun.. sume aku layan.. tapi entah kenapa, aku x brapa gemar sgt cite22 perang ni.. tembak sana, bom cni.. rasa x seronok je bila nengok..
  • Pasal cinta ?? emm... bagi aku xde paksaan dlm soal cinta.. kita x leh nak paksa org tu cinta kan kita.. ye tak.. walaupun kita ni dah separuh mati cinta kt dia.. cinta itu satu pengorbanan.. klu kita cinta kan seseorg, kita mesti lah sanggup bekorban demi kebahgiaan nya.. walaupun terpaksa melepaskan nya ngan org lain.. aduss sedey aku.. tapi itu lah hakikat nya..
  • Satu lagi yg unik pasal aku ni.. aku suka tengok pokok22... ngan rumah kampung.. klu ada masa lapang time22 cuti tu aku slalu gi jejln kat kampung22 org.. saje22 nengok pemandangan kampung.. ngan kehijauan nya skali.. aku rasa tenteram jiwa raga ngan kedamaian suasana kampung.. sambil nengok kampung org tu sambil aku nengok awex22 nye skali..ahak3x "sori makcik tertengok anak makcik plak"...(adoi penat nya mario... )
4. You should choose 5 other bloggers (easier the ones who follow you) and tell their names in your blog.

a. Hana Tantik ... (sbb dia tantik)
b. Cik Biol ... (aku panggil dia cik yol je..)
c. Al-Faizal .. (the aviator..)
d. Wawa ... (aku suke gaduh ngan dak ni.. best)
e. Uncle ... (sbb aku masuk contest dia... ahak3x)

Hoii.. ponek nye den buek menatang ni... peksa spm pun x susah mcm ni.. wachaa!!!!!

Friday, January 29, 2010

Lagu masa zaman skolah...ASBJB

Anak kecil main api
Terbakar hatinya yang sepi
Air mata darah bercampur keringat
Bumi di pijak milik orang

Nenek moyang kaya raya
Tergadai seluruh harta benda
Akibat sengketa sesama lah kita
Cinta lenyap di akhir zaman

chorus:
Indah nya bumi kita ini
Warisan berkurun lamanya
Hasil mengalir.. ketangan yg lain
Pribumi merintih sendiri

Masa depan sungguh kelam
Kan lenyap peristiwa semalam
Tertutup lah hati terkunci mati
Maruah pribadi dah hilang

chorus:
Kini kita cuma tinggal kuasa
Yang akan menentukan bangsa
Bersatulah hati bersama berbakti
Pulih kembali harga diri

Kita sudah tiada masa
Majulah dengan Maha Perkasa
Jangan lah terlalai teruskan usaha
Melayu kan gagah di nusantara..

Melayu kan gagah di nusantara...



Tuesday, January 26, 2010


Dunia rock di sentap ngan berita persaraan otai22 rock dari Jerman.. Scorpions.. satu-satu nye group rock yg aku layan dari dulu lagi... ingat masa lepak22 kt felda dulu ngan member22... belajor petik gitar main lagu still loving you.. hangat tu masa dolu22.. ngan gitar kapok satu.. sorang petik.. yg lain tukang pekik..!!

Kira hebat tu beb.. main lagu omputih!! siap tulis lirik tu sbb xleh nak hafal.. lagi satu lagu when the smoke is going down.. masa tu kepala pun tgh bersmoke.. elok le.. aku masih ingat lagi trend suar jeans masa tu mesti mau koyak kat pala lutut.. siap gesek kat atas jln semata-mata mau kasi koyak... gunting2 x main le.. x original.. ahak3x cawat suar plak mesti mau ngam22 je bawah pusat.. dulu panggil londeh!! zaman tu mmg x penah pun terfikir masa depan.. syok sendiri je.. duit ada 2, 3 hinggit xpe. janji rock!!

Sedor x sedor dah besara pun ikon rock aku... abis lepas ni aku nak layan apa plak... aa peninng!! lagu-lagu ni dah pun jadi retro.. walau apa pun.. tiap kali aku dengo lagu scorpions.. tetap masyukk sbb ada cerita aku disebalik lagu ni.. buat korang yg rajin singgah cni.. aku slotkan satu melodi usang dari group rock otai ni.. kat atas tu.. ko dengor dan tangkap feeling le ye..

wslam..

Saturday, January 23, 2010


Aku xde mood nak wat post ni... cuma nak cite pasal aku nengok adat istiadat pengkebumian sultan Johor.. sultan aku tu.. kat TV1. Pasal respek kat al-marhum baginda sultan... aku x berganjak seminit pun.. sampai abis. Dia dimakam kan di tanah perkuburan mahmudiah.. aku familiar sgt tempat tu.. tempat aku jogging time skolah dulu.. banyak kenangan aku kat sana termasuklah di kejar anjing masa tgh jogging.. hampeh!!

Kebetulan asrama sementara aku dulu terletak kat bangunan british lama dekat ngan tempat tu.. Jalan Petri.. sapa22 geng aku mesti ingat punye.. bila time ptg22 kala.. redup je tempat tu.. ngan pokok yg ala-ala cite seram.. mmg seram pun. Kadang22 tu adalah member aku yg cabut hostel mlm22 terjumpe pompuan jln kat situ.. naik bulu roma aku...

Apa-apa hal pun sume tu tinggal kenangan utk aku... nostalgia aku masa zaman hingusan.. awex pun x brapa nak pass.. klu ada yg berkenan pun syok sendiri je.. jgn kata nak tegur kata hai ke.. apa ke.. nak suit-suit pun aku suspen.. maklum le abg x brapa nak hensem dek.. gelappp je..!!

Itu je lah yg nak aku cite kan ni... zaman skolah dulu-dulu mmg banyak kenangan kan.. time22 sentimental ni.. mesti teringat smula.. hai!. klu lah dpt ku undur kan masa.. chewah..!!

chow chin chow !

Wednesday, January 20, 2010

Klik-Klik


aku guna hp sony aku je...



Monday, January 18, 2010


Aku dah xleh tahan.. tgn aku dah mengigil ni.... mcm mamat gian dah ni... bila tengok benda tu je degupan jantung ku semakin berlari.. duk dak duk dak... kali terakhir aku pekena sebulan sebelum puasa tahun lepas... pas tu sampai skarang x kena2 lg... issh!! kalau dah gian mcm ni le.. pusing kanan, pusing kiri.. duduk, baring sume serba x kena...


Masih terbayang-bayang lg sentapan nikmat yg buat seluruh anggota badan ku bergoncang... layanan mu membuat aku menjadi rakus namun aku tetap membalas dgn lembut... sedikit-sedikit kau ku tarik hampir kpd ku... aduhh! satu kepuasan yg x ada harga nye.. hanya itu yg mampu aku ungkapkan utk layanan mu itu....

Oii.. jgn ingat lain haa... aku cite psal pancing lee.. dah lama x gi ngail ni... ikan kat laut tu dah memanggil-manggil.. ishh keje banyak plak... !! xpe stat bulan 4 nanti explorasi geng aku bermula lg utk tahun ni.... yeah!! pada blogger2 kaki pancing.. jom mau join !!
wachaa!!!

Friday, January 15, 2010

Berita Gempak...

Hoo ho ho... Ada berita...
Haa ha ha.. berita gempa...
(Ramli Sarip)

Hoi kengkawan.. ini ada berita tergempak ni.... aku baru je dpt dari negeri atas angin... menurut kajian dari jabatan eurology dan kaji cuaca... pada korang perokok-perokok tegar (keteghak kata org pantai timur... ye ke.. bantai jee...)
Sekira nya korang masih lagi mengamalkan tabiat merokok korang... lebih baik cepat2 stoppp.!!! lagi 2 tahun korang x stop.... nanti korang akan jadi macam mamat kat atas tu.... satu badan tumbuh bulu.... ahak ahak ahak!!!
AKU TIPUUUU!!!!

Thursday, January 14, 2010

Sesi Teka-Teki Lagi...

Sesi perah otak kembali lagi..... kali ni bunyi nye macam ni...

1. Banyak-banyak ikan... ikan apa yg ada bulu ketiaak....?

2. Banyak-banyak haiwan... haiwan apa yg xde kaki......??

3. Banyak-banyak binatang... siapa yg paling seksi sekali....?????

ahak.. ahak.. ahak.. pikir2 kan lah

Wednesday, January 13, 2010

Cite haNTu


Sesetgh dari kita mesti dah lalui pengalaman bersua dgn hantu kan... tapi ni aku nak cite pasal pangalaman aku sendiri... serammm!!! tapi yg peliknye masa tu aku x nampak hantu... mak aku yg nampak...
Cite bermula mcm ni... jeng3x !. satu mlm tu aku tgh betul2 boring.. aku x ingat plak ari apa... tapi yg pasti nye bukan ari kiamat.. keh3x. Aku pun lepak kat berandar rumah sambil melihat bulan yg penuh di awan.. dlm hati cakap "cantik bulan mlm ni.. air laut pasang penuh ni.."
sementara itu mak aku sedang cuci pinggan kat dapor... biasa le lepas dinner.. sambil berangan tu sambil tangan ku menggapai-gapai pokok2 yg ada berhampiran ngan ku...
Banyak yg ku angan kan... mcm mane nak jadi kaye... ada keta sukan.. awek cunnn !! bila nak dpt gi mancing kat Maldives.. mcm2 lah... lalu tiba-tiba aku perasan suasana mlm tu jadi sunyi sepi... mula-mula tu x ingat apa2 lagi... pas tu aku berbau wangi sayup2... je. tapi makin lama bau nya makin dekat plak... dan bulu roma aku pun meremang....
Aku rasa x sedap ati ni... aku pun panjang2 kan leher tengok kot2 ada apa2... lum sempat aku toleh ke kiri, pipi aku rasa mcm kena sentuh......
PANGGG!!!
Aduh sakitnya... lalu aku dengar suara mak aku menjerit... "HANTU ko!!!" aku pun tanye "mana hantu mak!!" "ko le hantu... abis pokok bunga aku ko kutil2... dah xde keje lain!!!" teriak mak aku... rupanya baru aku perasan, dlm dok berangan tadi.. x sedar tgn aku dah mengutil pokok2 bunga mak aku... abis penuh lantai dgn daun2 dan kelopak2 bunga kesanyangan mak aku... patut le mak aku bengang... dgn pipi yg pedih sebab dah kena lempang ngan mak... aku pun amik penyapu... kemas kan semua sampah pokok bunga mak aku...
Itu le cite hantu aku... amacam SERAMMMM..???? klu ko nak jadi hantu... ko buat le pe'el mcm aku... peh pedih kena penampar jepun mak ko tau...

Tuesday, January 12, 2010

MalaM tAdi aKu Off...

Aku cuma nak mintak sorry bebanyak kpd geng2 blogger yg dtg ke kedai kopi aku ni mlm tadi... sebab aku off line... bukan hape-hape... cuma mlm tadi ada urusan seri paduka baginda!.. Ye le, siang dah ke alam maya je... mlm kenalah kembali ke alam realiti.. ahak ahak ahak!

Tapi pd yg "singgah jap kt cni" atau "meninggalkan jejak" aku akan rayau balik... don't worry kay!... x cukup skali.. bekali2 aku dtg... (org dah salah kenalah mcm tu..yek!).

Kay abis bab tu, ni nak story skit pasal satu mamat ni... tengok berita mlm tadi, dia kena cekop ngan mato-mato pasal buat lawak maut.... korang pun dah tau kot... cite dia mcm ni. Mamat ni sudah mengaku dlm muka buku dia (facebook le).. yg dia ni salah sorang geng yg bakar gereja tu... walhal dia gempak je....pas tu polis sudah tau... kena cekop masuk balai le... ish ish ish..!!

Dia ingat nak joke2 je.. tapi lain lak jadi nye.... mula2 aku dengor tu aku cakap " apa le mamat ni, nak buat kelako maut konon... haa maut ko!!! dikerjakan". Pas tu cian lak aku... tu lah, lain kali berfikir sebelum bertindak beb... jgn main boo je.. klu dlm perang ni.. sah2 mati katak ni..

Jadi nye aku nak sampai kan messege kat geng2 blogger aku... korang jgn le jadi mcm mamat ni... klu nak tulis ayat2 power korang dlm blog ni... kena beringat-ingat... jgn sampai:

1. merbahayakan nyawa org lain, dan
2. merbahayakan nyawa ko sendiri.... ahak3x

Pada mamat ni... jgn plak kite kutuk dia... dia dah pun dpt pengajaran dari kesilapan yg dia buat... cuma kita doakan dia supaya lebih berhati-hati di masa akan dtg... dan cemerlang.....

Wachaaa!!!

Sunday, January 10, 2010

Teka-Teki.. waktu subuh..!!

Tiba-tiba je dpt ilham nak buat teka-teki ni... bunyi mcm ni:

Banyak-banyak duit, duit apakah yg di letakkan di atas bumbung..?

Ha.. jawab

Saturday, January 9, 2010

UntuK kO MariO...

Khas utk ko... Mario..




aku dah buatkan pangkin kat rumah aku ni... jadi,

Mari le kite sama-sama lepak kat Pangkin ni.... ahak ahak ahak!!!

KeNangAn seMaLam..

Aku gi jln2... sampai ke satu perhentian ni... aku memperlahan kan keta ku, mata ku tertumpu ke arah kanan jalan... dan terlihat sebuah bangunan putih yg penuh dgn kenangan silam...



Balai Polis Bukit Kepong... itu le nama bangunan putih itu.. aku berhenti kan keta ku seketika... lalu singgah jap.. walaupun telah dibina semula akibat dari kebakaran yg berlaku sekian lama dulu... namun ia tidak dpt menghalang nya dari menyimpan kenangan sejarah suka duka.... anggota keselamatan mempertahan kan bumi bertuah ini....

Kedudukan nya berhampiran dengan sungai... kalau nengok cite Bukit Kepong tu... masa tu kominis dtg dari darat... maknanye dulu Rumah Pasong ni mengadap ke jln raya le... Terdetik dlm hati ini... kalau lah masa itu aku ada skali menentang kominis.. agak nye... mcm mana aku rasa... aku cuba tangkap feel kejap... bagaimana masa itu, suasana hingar dengan dentuman senapang dan bom.... langit di hujani dgn peluru dan asap. Jeritan hirok anak2 dan bini2 minta diselamatkan... Ya Rabbi!!!

Bayangkan bagaimana hanya 18 anggota polis dpt menentang ratusan askar2 kominis jahanam tu... hanya mereka yg berjuang tika itu yg mengerti akan nasib mereka... Satu kesan terpalit yg tidak akan padam dari ingatan sanak saudara mereka....

Pada mereka.. aku pinta, mari le kita sama-sama sedekah kan al-Fatihah semoga darah yg mengalir merah di tanah Bukit Kepong ini di cucuri rahmat dari Illahi dan roh mereka di tempatkan sebaris dgn org2 yg berjihad ke jln Nya.... amin..
(aku berdiri depan balai dan tabik spring 3x.. tanda respek!!)

Friday, January 8, 2010

Sayembara.... lagu,

Aku nak post kan seni-kata lagu ni... lagu rock le, mungkin korang jarang dengo lagu rock ni.., lgu ni dari filem Tsu Teh Sophia.. lebih kureng lee... klu pandai, ko teka.. sape nyanyi.:

Kau yg Satu...

Kau lah yg maha Esa..
Kau lah yg maha Pengasih....
Kau lah yg Peeenyayang....
Tiada hidup tanpa Mu..

Kau lah yg maha Agung..
Kau lah yg maha Mengetahui...
Tuhan dunia akhirat....
Tiada aku tanpa Mu.....

Bila ku rasa pilu...
Bila ku rasa resah....
Bila ku kekosongan...
Kau... tempat ku mengadu...
Oh! Tuhan yg satu....
Engkau Tuhan yg satu.....

Segala puji-pujian...
Ku tujukan pada Mu.... pada Mu
Dan hidup.. dan mati ku..
Hanya lah utk Mu.... utk Mu....
(ulang chorus)

Segala puji-pujian...
Ku tujukan pada Mu... pada Mu
Dan hidup.. dan matii ku..
Hanya lah utk Mu... utk Mu.... Untooook Mu...

Kau lah yg maha Esa..
Kau lah yg maha Pengasih....
Kau lah yg maha Peenyayang......
Engkau Tuhan yg... satu.....

uuwaaah..!!!!!

Wednesday, January 6, 2010

Silap kan mata korang...ahak ahak ahak

Aku nak silapkan mata korang.... cuba ko tengok macam mana tukang kebun aku wat kat bawah ni.....:)



lepas ni kalau korang nak makan burger... ko buat je mcm dia buat pasti korang makan kertas je... keh keh keh..

Tears in Heaven

Lagu ni memang power wa cite sama lu org... x caye? Ha lu orang dengar le sendiri. Cuba korang amati senikata nya skali... power tu;



Tapi sebenor nye..... aku pun x brapa nak paham...

ahak ahak ahak.... caya le sama lu Eric..

Sunday, January 3, 2010

Kotak pening....



Korang penah main benda-alah ni tak??? ahak ahak... peningggg, ini le kotak pening nama nya... makin ko pusing.. makin pening.. makin pusing makin pening.... pening pening... org yg wat kotak ni memang pening... sebab dia pening, abis satu dunia pening pikir.... apa le pekdah nye dia buat benda2 cam ni.... dah le masalah dunia pun buat kita pening... dia tambah lagi satu kotak ni.... otak aku pun dah tonggang tebalik dibuat nye...
Ada sapa2 yg terer main benda ni tak?..... klu ko terer ko le.. master of pening... ada orang cakap benda ni boleh aktif kan otak kanan le..otak kiri le... nak aktif mcm mana... dua-dua otak aku pun dah miung....pening,
Tapi aku tau mcm mana nak seatle benda ni... kita kan org m'sia... terkenal ngan operate mengoperate... jepun wat motor cup boleh lari 100km/j, org kita operate jadi 180km/j... ko nak tau mcm mana?.... senang je, aku bukak satu-satu pas tu susun semula.... ahak ahak ahak... !!!!
Janji objektif nye sampai... ye tak? slamat mencuba....

Hingga tiba hari itu....


Hingga tiba hari itu... sudahkah aku besedia, jika umur ku keterlanjuran... maka aku akan sampai kesana jua... bersediakah aku waktu itu.. melalui zaman2 mundur ku... atau mengecapi zaman gemilang?

cukup ke bekalan yg ku bawa.... harta? yg aku x punye... ilmu? bergunakah waktu itu... atau amal yg x penah ku kira berapa banyak nye.... banyak ke? Aku pun confius.... klu aku berharta.. sejauh mana bergunanye ketika itu... boleh ke ia membahgiakan hati ku.... klu aku berilmu.... dpt kah ia manfaat kan hari2 ku.. dan klu dpt ku kira amal ku.. dpt kah ia tenteramkan jiwa ku yg selalu kacau ini...
Masih kah dpt ku kecap kasih sayang bila tiba saat itu... atau aku akan ditinggalkan sepi, atau masih lg tercari-cari... masihkah ada makna cinta dari org yg tersayang.... atau pergi nye meninggalkan bayang-bayang... ahh! otak ku menjadi sempit bila kenangkan hari itu...
Hingga tiba hari itu.... akan ku kenang segala perjalanan ku, akan ku isi ruang2 kosong hari itu dengan... mengimbas suka-duka hari ini... tapi mampukah aku! bagaimana jika aku tidak bisa mengingatnya.... perlukah org mengingatkan aku? atau perlukah ku catitkan segalanya jika aku masih lagi mampu membaca coretan di hari itu...
Masih larat kah aku jika aku tiba di hari itu... seperti larat nya aku tika hari ini.... masih mampu kah aku tawan puncak gunung mcm hari ini, atau larat ke aku menyuap sesuap nasi ke mulut ku jika tiba hari itu.... perlukah org menyuapkan utk ku tika itu...
Hingga tiba hari itu... aku beserah!.. aku tahu aku x mampu.... menduga hari-hari ku, hanya pada Mu ku tahu.... Kau tempat kan lah kedamaian pada ku di hari itu... songsongkan sekali dengan ketenangan... moga aku bersedia utk meneruskan perjalanan.... ke alam Mu Illahi....
p/s: amacam... boleh sedih tak??? ahak ahak ahak







Friday, January 1, 2010

Semayang Subuh.....

Aku suke nengok cite ciput ni... selain gelak banyak gak yg kite boleh dpt.... klu kita berfikiran positif le.... chewah... alim sikit nampak!!! korang nengok dulu cite ni....

video

Ha... amacam gelak tak?.. sikit2 pun gelak gak... ni aku nak stori dia punye lesson learn;

1. Klu dah jarang berjemaah tu... suruh kamat pun ko bantai takbir raya,
2. Slalu-slalu le bangun subuh...oi, jgn rajin blog walking je... ko blog walking skali 2 rakaat, baru
le x lupe qunut..... ahak ahak,
3. Klu dah x tau tu blajar le ngan org yg tau.. jgn main bo je, tanye member pun 2x5... tu yg
timbul ajaran sesat tu... apa lee.
4. dan klu dah x tau tu jgn eksen... buat2 tau konon, nanti org cap ko bodoh sombong baru ko yg
bengang....
5. akhir skali... rock tu, rock gak... akhirat mau jaga beb.... baru ko buleh cakap...
ROCK SAMPAI MATI...!!!!!!

ahak ahak ahak.....

Sudoku